The Residence Vinkenplein

‘’The Residence’’ sluit direct aan op “Het Vinkenplein”, welke een prachtige centrumfunctie in het lommerrijke Bilthoven krijgt. Na vernieuwing van het stationsgebied en een groot deel van het naastgelegen Winkelcentrum De Kwinkelier, is de afronding van de herinrichting van het Vinkenplein met het sfeervolle horeca paviljoen een volgende stap in de vernieuwing. 

Het Vinkenplein in Bilthoven wordt een plek om te ontspannen, te ontmoeten en te wonen. “The Residence” biedt naast ruimte om te wonen met de beoogde dag- en avondhoreca op het plein ook een nieuwe verblijfsplek in het centrum van Bilthoven.

Algemeen

The Residence is een luxe wooncomplex met een parkeerkelder op loopafstand van onder andere twee grote supermarkten, horecagelegenheden, diverse winkels en het NS-station Bilthoven. Het complex bestaat uit 30 appartementen variërend in grootte tussen de 69 m² - 141 m².

De uitstraling van het complex is hoogwaardig, mede als gevolg van de mooie materialen, waaronder het metselwerk gecombineerd met materialen als natuursteen, zink en gevelpanelen. De appartementen zijn gelegen op de 1ste, 2de en 3de verdieping en hebben eigen chique afgewerkte entrees.

Het gebouw

Het gebouw is L-vormig en is opgedeeld in twee delen. Het gedeelte aan het plein bestaat uit 22 appartementen verdeeld over drie woonlagen. Haaks daarop, aan de Melchiorlaan, staat het andere deel van het gebouw bestaande uit twee woonlagen met in totaal nog eens 8 appartementen.

Alle appartementen aan het plein zijn toegankelijk via de centrale portieken. Vanuit de centrale hallen kan men de lift of trap nemen. De woningen aan de Melchiorlaan zijn toegankelijk via een galerij. De woningen aan het Vinkenplein zijn, met de woonruimte en buitenruimte, grotendeels georiënteerd op het zuiden; de woningen aan de Melchiorlaan zijn gelegen op het westen.

Extra opvallend zijn de appartementen die gelegen zijn aan het plein op de derde woonlaag. Deze zijn grotendeels gesitueerd in de schuine kap, waardoor er een prachtige vrije hoogte is ontstaan.

De toegang tot de parkeerkelder met de auto verloopt vanuit de Melchiorlaan. Vanuit de kelder zijn ook de centrale entrees te bereiken middels de trap en de liftinstallaties.

Het Vinkenplein in Bilthoven wordt een plek om te ontspannen, te ontmoeten en te wonen. De nieuwbouw biedt naast ruimte om te wonen ook een nieuwe verblijfsplek in het centrum.

Voortgang

Klik hier om de meest recente voortgang van de bouw te zien.

Opleveringsniveau en voorzieningen

Elk appartement zal worden aangeboden met een berging, gelegen in de kelder, en een parkeerplaats in de afgesloten parkeerkelder.

De woningen zijn voorzien van een luxe keuken met inbouwapparatuur en een moderne badkamer. Een aantal woningen beschikken over een tweede badkamer. Zowel de keukens als het sanitair zijn zeer compleet en van alle gemakken voorzien.

De woningen beschikken over een moderne elektrische installatie met voldoende stopcontacten en lichtpunten. De gehele woning is voorzien van vloerverwarming. Elke ruimte is onafhankelijk van elkaar te regelen. De woningen zijn zowel naar buiten toe als onderling zeer goed geïsoleerd. Om contactgeluid te vermijden zijn er zwevende dekvloeren toegepast.

De buitenkozijnen zijn uitgevoerd in aluminium en voorzien van HR++ beglazing. Er is een intercom met videofoon aanwezig.

De 22 woningen aan het Vinkenplein worden behang klaar opgeleverd en de plafonds worden wit gesausd. De vloeren dienen naar eigen keuze te worden voorzien van een vloerafwerking.

De 8 woningen aan de Melchiorlaan worden voorzien van dik vliesbehang, waarna deze wanden gesausd worden. De plafonds worden wit gesausd en er wordt een hoogwaardige PVC-vloerafwerking aangebracht.

De omgeving

De locatie Vinkenplein is gelegen in de kern Bilthoven in de aantrekkelijke woongemeente De Bilt. De locatie heeft een zeer sterke ligging nabij de (historische) centra van Utrecht en Amersfoort. De locatie is ook met openbaar vervoer uitstekend te bereiken. Op enkele minuten loopafstand, het treinstation Bilthoven. In ca. 10 minuten kan vanaf treinstation Bilthoven naar Utrecht Centraal gereisd worden.

Het plein vormt straks een centrale, brinkachtige ruimte in Bilthoven en is onderdeel van de winkelroute. Aan de noordzijde grenst de locatie aan het kernwinkelgebied van Bilthoven. Aan de zuidzijde ligt de woonwijk Overbosch met vrijstaande woningen en groen opgezette, bomenrijke lanen.

Aanmelden

Heb je belangstelling voor een nieuwbouwwoning in The Residence Bilthoven? Meld je dan via onderstaand formulier aan als belangstellende. Na invullen van het formulier, ontvang je op het door jou aangegeven e-mailadres een bevestigingslink en na bevestiging een email met de inloggegevens voor jouw persoonlijke account.

Heb je al een account?
Klik dan hier om je in te loggen.